Het Fotocollectief-Almere

net even anders…

Het Fotocollectief-Almere

net even anders…

Het Fotocollectief-Almere

net even anders…

Doe-Dag September 2022 – Gemeentelijke beeldhouwwerken

Stadswandeling

Kunst in Amsterdam: de stad staat er vol mee. Ook veel gevels van gebouwen zijn versierd met kunstwerken. Al deze kunstwerken maken van Amsterdam één groot openluchtmuseum.

Het aanbrengen van kunst in de openbare ruimte en aan gebouwen is sinds het begin van de vorige eeuw een traditie in Amsterdam. Hierdoor heeft de stad intussen een bijzondere collectie buitenkunstwerken opgebouwd. De kunstwerken zijn onder meer tot stand gekomen door opdrachten van gemeentelijke diensten, stadsdelen en woningbouwcorporaties.

Kunstwerken die voor iedereen zichtbaar zijn op straten, in parken en op pleinen. Wanneer een kunstwerk zich aan een gebouw bevindt en zichtbaar is vanaf de openbare weg, is het ook opgenomen. Ook bevinden zich in het overzicht enkele inpandige kunstwerken, wanneer deze zich in publieksgebouwen bevinden die voor iedereen toegankelijk zijn.

Info Doe-Dag

We verzamelen zoals op de clubavond besproken om 10:00u voor het Centraal Station voor restaurant Loetje aan de Damrakzijde.
Vanuit hier gaan we gezamenlijk met bus nr.22 naar her Haarlemmerplein waar we uitstappen.
We gaan dan richting Spaarndammerbuurt en starten daar onze tour en lopen daarna via de Bickerseilanden en Haarlemmerdijk terug.

Voor diegene die met de trein gaan vanaf station Muziekwijk Almere ,verzamelen om 9:00u daar we de trein moeten hebben 9:07u.
Vergeet je OV jaarkaart niet!!!

Je mag ook ornamenten aan gebouwen fotograferen zoals op de clubavond besproken en dit hoeft niet alleen in Amsterdam te zijn.

Beste fotovriendinnen en vrienden hopende op mooi weer en op lekker bier/wijn en bitterbal.

Datum

11 sep 2022
Verlopen!

Tijd

10:00 - 14:00
Amsterdam Centraal Station

Locatie

Amsterdam Centraal Station
Stationsplein, 1012 AB Amsterdam
Categorie
Ed Lodewijks

Organisator

Ed Lodewijks
QR code